Финалним мечевима билијара, тениса и футсала и додјелом награда синоћ је завршен десети јубиларни Илиндан спорт фест „Соколац 2022“, који је протеклих 9 дана окупио око 10 хиљада такмичара и посјетилаца.

Ове године је у организацији БК „Гејм центар“ у оквиру Илиндан спорт феста по први пут одржан турнир у билијару који је окупио 20 учесника. Прво мјесто на овом турниру и награду од 800 КМ освојио је Давид Петровић из Лознице, друго мјесто и награда од 400 КМ припало је Нермину Пикњачу, док је треће мјесто и награду од 200 КМ освојио Бојан Кузмановић.

Давид Петровић

Побједник другог тениског турнира је Саша Вуковић из Источног Сарајева којем је припала новчана награда од 500 КМ, док је друго мјесто и награда од 200 КМ припала Сокочанину Бојану Тодоровићу.

Саша Вуковић и Бојан Тодоровић

Десети футсал турнир окупио је 13 екипа. Титулу најбољих понијела је екипа „ДГР“ из Бијељине која је освојила новчану награду од 5.000 КМ.

Друго мјесто и награду од 2.000 КМ освојила је екипа „Е-спорт“ из Источног Сарајева. Награда футсал нада турнира додјељена је Сокочанину Урошу Дебелногићу, за најбољег голмана проглашен је Мике Ристивојевић, док је за најбољег играча проглашен Мирко Маринковић, који је исту титулу понио и на турниру 2013. године.

Побједник турнира у футсалу -„ДГР“ Бијељина

Један од организатора турнира Предраг Добриловић истакао је да је све прошло у спортском духу и да су посјетиоци имали прилику да уживају у одличним утакмицама.

  • Јако је тешко организовати турнир с обзиром да се у више околних мјеста одржавају сличне манифестације, ипак на Фесту су учествовале екипе из цијелог региона и мислим да смо успјели понудити публици разноврсне и квалитетне спортске садржаје. Наредне године ћемо покушати направити неке измјене, додатно повећати наградни фонд и увести новине. Носилац ове манифестације је спорт а тек после тога долази забава, и надам се да ће млађе генерације показати мало веће интересовање за спорт, нарочито за футсал, додао је Добриловић.

Награде је уручио начелник општине Милован Бјелица који је изразио задовољство организацијом и посјећеношћу ове спортске манифестације.

  • Већ десет година Илиндан спорт фест окупља спортисте из сусједних градова, и из године у годину прераста у мале МОСИ игре гдје се спортисти такмиче у више дисциплина. Све то не би било могуће без спортских ентузијаста који организују ову манифестацију. Спортисти су најбољи амбасадори нашег града и управа наше општине значајно подржава културна и спортска дешавања на подручју Сокоца, казао је Бјелица.

У оквиру јубиларног десетог Илиндан спорт феста организовано је пет турнира: у футсалу, уличном баскету, одбојци на пијеску, тенису и билијару а укупан наградни фонд износио је 11.000 КМ. Генерални покровитељ овог спортског догађаја је општина Соколац.