У Републици Српској наредне седмице биће настављена промоција Програма подршке Владе Мађарске привреди Српске, речено је Срни у Фондацији за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“.

Данас је програм промовисан  у Мркоњић Граду и Шипову.

Програм ће у уторак, 23. августа, у 11.00 часова бити промовисан у Требињу, а наредног дана у 11.00 часова у Невесињу и у 15.00 у Гацку.

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„Први пројекат подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Српској до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра“.