Данас је засједао Форум за безбједност општине Соколац како би се разматрало питање безбједности у саобраћају на територији ове локалне заједнице, а првенствено о припремама за сигуран почетак нове школске године.

Учешће у форуму узели су преставници локалне заједнице, Полицијске станице Соколац, Ватрогасног одјељења као и Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица констатовао је да је на састанку оцијењено да је цјелокупна безбједносна ситуација у овој општини на задовољавајућем нивоу, те још једном нагласио добру сарадњу са свим релевантним институцијама.

  • Како вријеме пролази, све је мање преступа у саобраћају, а то је резултирало постављањем видео надзора на подручју наше општине. Ускоро ће у функцији бити и радар за контролу брзине у саобраћају који је постављен у насељу Мајдани. Завршена је хоризонтална и вертикална сигнализација што је био проблем у прошлој години. Поред тога, постављено је неколико нових саобраћајних знакова у овој години. Тренутно, имамо проблем на полигону, гдје се врши обука возача гдје је дошло до оштећења семафора и то ћемо радити у наредних неколико дана, јер извођач радова није одавде и неопходно је набавити нови стуб и сигнализацију – навео је Бјелица.

Он је најавио да ће у наредном периоду доћи до радова на раскрсници на улазу у Соколац, те да се иде у сусрет обавезама око тог пројекта.

  • Предвиђена је и рехабилитација пута од Хан Пијеска до Подроманије, која ће обухватити подручје Сокоца, а затим ревитализација улице Цара Лазара и долазиће до ограничења у саобраћају – нагласио је начелник.

Он је додао да су се на форуму сложили да нефукционисање Аутобуске станице отежава ситуацију ученицима који возаре. С тим у вези, закључено је да ће аутобуси који довозе дјецу у школу долазити на паркинг код Спортске дворане.

Бјелица је упутио апел родитељима средњошколаца да не дозвољавају својој дјеци да долазе у школу са аутомобилима.