Крајем септембра почело је Првенство Републике Српске за одбојкашице, а у 1.колу ОК „Гласинац“ на свом терену дочекао је веома јаку екипу „Либеро“ из Бијељине и доживио пораз 2:3 по сетовима, што је домаћем саставу осигурало тек један бод. Већ наредног викенда, у оквиру 2. кола лиге, у комшијском дербију са „Славијом“ из Источног Сарајева, резултат 3:2 по сетовима ишао је у корист Сокочанки.

Тренер соколачких одбојкашица Марко Обреновић казао је да су ове утакмице врло тешке за младе играчице са психолошке стране, али је изразио увјерење да ће их побједа над квалитетном „Славијом“ охрабрити за даље.

  • Од прошле године остала је само Дијана Ашоња, која је капитен и окосница тима, просто носи комплетну игру ове младе екипе. Њена сестра Ана је уписала Архитектонски факултет у Београду, тако да ову сезону вјероватно остајемо без ње јер не може редовно долазити, али наравно викендима када буде ту искористићемо прилику да буде диo екипе. Њена енергија и ентузијазам доста су се осјетили у посљедњој утакмици када је била са нама. Тренутно тражимо рјешење за њену замјену. Имали смо још једну искусну играчицу а то је Анђела Симић која даље школовање наставља у Палама, али још увијек се омишља због обавеза. Сигуран сам да би она била од велике помоћи младој екипи. Једно од потенцијалних рјешења је шеснаестогодишња Лана Батинић, коју красе изразит квалитет пристојности и рада, као и жеља за напредовањем. Недавно нам се у тим вратила Николина Батинић, студент треће године Електротехничког факултета у Лукавици. Имамо размујевање за њене обавезе, али сигуран сам да се добром организацијом све може постићи, бар у дијелу такмичења када се одигравају утакмице на домаћем терену – истакао је Обреновић.

Тренер ОК „Гласинац“ наводи да се у клубу сваке године сусрећу са истом бољком, односно одласком играчица на студије.

  • Сличне проблеме имају и други тимови, али у предности су клубови у већим срединама попут Бањалуке, Бијељине, Лукавице, Требиња, гдје има доста школа и гдје остају играчице на студирању. Ове године у Првој лиги РС такмичи се 12 јаких екипа, од чега је њих осам играло Премијер лигу, укључујући и нас. „Црвена Звијезда“ из Обудовца је двије године била у Премијер лиги и велики је фаворит на овом првенству. Ту је редовно присутна „Инова“ из Бањалуке, потом „Леотар“ из Требиња, такође претенденти за сами врх табеле. Сматрам да смо се солидно добро припремили за ово првенство и да можемо да се боримо са свима њима за неко 3-4 мјесто – казао је он.

Обреновић је прокоментарисао наредне сусрете у наставку Првенства, а очекују их мечеви са екипама „Љубиње Банком“ и „Братунац“.

  • Овај викенд у госте нам долази екипа из Љубиња која је прошлу сезону завршила одмах иза нас на табели, а сљедећи ми путујемо у Братунац, чији тим морам похвалити, јер су након 10 година ушли у Прву лигу. Морамо фокусирати на утакмице гдје имамо високе изгледе да добијемо противника, што не значи да ћемо се предати екипи „Инове“ или „Црвене звијезде“ – рекао је Обреновић.

Он је изразио наду да ће кроз тренинг и редовни долазак играчица, млади састав из Сокоца савладати све вјештине и испунити поменуте планове