У оквиру промоције здравог живота која се спроводи у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац, малишани из старије вртићке групе „Лептирићи“ и дјеца из средњих вртићких група „Пчелице“ и „Звјездице“ заједно са васпитачицама, посјетили су данас пекару „Берег“ како би се упознали са пекарским занимањем.

У овом узрасту дјецу много занима како настају хљеб и пецива, шта раде пекари и када спавају, а оно најважније је шта то тако дивно мирише сваки пут када прођемо поред пекаре.

На сва ова питања наши најмлађи суграђани добили су одговор, имали су прилику да виде како настају хљеб и друга пецива, а осим тога, уживали су у сласним слатким и сланим ђаконијама. Дјечији смијех и граја одјекивао је просторијама у којима настају пекарски производи.

Из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање захвалили су на гостопримству руководству и запосленима у пекари „Берег“ који су омогућили данашњу посјету.

Дјеца су раније током дневног боравка у вртићу имала радионице на којима су правили здраве сендвиче уз поруку: „Здрав сендвич лако, може да направи свако!“