Полазници старије вртићке групе Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац су у сарадњи са ЈЗУ Институт за јавно здравство РС реализовали активности под називом “Здрав сендвич”. Према ријечима вршиоца дужности директора ове установе Мирјане Субашић, малишани су уз своје васпитаче узели учешће у овом пројекту како би скренули пажњу на здраву исхрану и у оквиру њега јуче посјетили завршну приредбу пројекта у Културном центру на Палама.

  • Поводом обиљежавања Свјетског дана хране и промоције цјеловитих житарица, малишани из наше установе присуствовали су завршној приредби која се под покровитељством ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске одржала у Културном центру на Палама и том приликом добили смо захвалницу за учешће у пројекту, казала је Субашић и додала да је циљ овог пројекта да се подигне свијест о значају здраве исхране и да се дјеца укључе у припрему здравих залогаја, јер навике које стекну од малих ногу најчешће остају за цијели живот.

Полазници Установе за предшколско васпитање и образовање „Соколац“ ове седмице имају низ занимљивих активности.

  • Поводом Свјетског дана штедње полазници вртићких група јуче су посјетили НЛБ и Уникредит банку у Сокоцу, гдје су им запослени говорили о штедњи и мудром поступању са новцем. Искористили смо лијепо вријеме и дјеци смо данас организовали изlет до Планинарског дома на Романији, а  сутра ће наши полазници имати прилику да погледају представу „Сантијаго од мора“ у изведби „Машиног позоришта“ из Београда, рекла је Субашићева и додала да је ова дјечија представа поклон вртића.

У установи за предшколско васпитање и образовање Соколац борави 195 малишана у осам васпитно-образовних група.