Запослени у Болници „Србија“ Источно Сарајево данас су добровољно дали крв у оквиру обиљежавања Дана Болнице.

Шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“ Јелена Стојановић Лукић истакла је да су радници ове здравствене установе прва линија помоћи у свим ванредним ситуацијама и да велики број њих добровољно даје крв.

Она је напоменула да слиједи сезона када се повећава број удеса, тако да се у овом периоду планира већи број акција, саопштено је из Болнице „Србија“.

„Између акција, када дође до ванредних и непредвиђених околности, увијек су ту добровољни даваоци крви из Болнице `Србија`, који се и поред свог посла, увијек несебично одазову“, нагласила је Лукићева.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић истакла је да данашња акција полако прелази у традицију и да се запослени у Болници „Србија“ увијек радо одазивају због чега им је Служба трансфузије посебно захвална.

Горан Мотика, који је до сада драгоцјену течност дао 11 пута, поручио је да крв треба дати свако ко је здрав јер је то веома значајно.

У Болници „Србија“ сутра од 10.00 часова биће одржан округли сто медицинских сестара и техничара о јачању сестринства.

У амфитеатру Болнице биће одржани и остали догађаји предвиђени обиљежавањем „Дана болнице“.

У сриједу, 9. новембра, у 13.00 часова предвиђена је обука за кардиопулмоналну реанимацију, а дан касније од 9.00 часова симпозијум о актуелностима у хируршком лијечењу, наведено је у саопштењу.