Медицински техничари су стуб сваке здравствене установе и људи који континуирано дају највећу подршку свим пацијентима, рекао је директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија.

Шешлија је пред почетак округлог стола медицинских сестара и техничара о јачању сестринства, који је организован поводом обиљежавања Дана болнице, рекао новинарима да само квалитетном едукацијом и праћењем свих новитета у лијечењу пацијената могу пружити и најквалитетнију услугу свим пацијентима.

Он је нагласио да Болница „Србија“ жели да прати трендове и да у наредним годинама континуирано представља нове стандарде у лијечењу пацијената и бризи о пацијентима на подручју регије.

Шешлија је додао да се манифестација наставља сутра обуком за кардиопулмоналну реанимацију, а завршава симпозијумом о актуелностима у хируршком лијечењу, гдје ће имати предавања најеминентнијих стручњака из цијелог региона.

Главна сестра у Болници „Србија“ Борјана Петровић истакла је да су медицинске сестре једна професија, а много улога и да је здравствени систем неодржив без њих.

„Медицинска сестра је та која прва долази у додир са пацијентом, и прати га до самог изласка из болнице и само добром едукацијом и комуникацијским вјетинама можемо да унаприједимо свој рад“, рекла је Петровићењва и додала да су они најбројнија популација у здравственом систему због чега морају да континуирано раде на свом усавршавању.

Представник Медицинског факултета у Фочи Јелена Павловић истакла је да је Болница „Србија“ на понос свим грађанима, а менаџменту и запосленим пожељела успјешан рад и срећну 101. годину коју данас обиљежавају.

Павловићева је нагласила да у Болници „Србија“ влада велико поштовање, рад на социјализацији запослених, помоћ и подршка за континуирано образовање и усавршавање свих запослених, што је веома важно за ову струку.

Она је истакла да Болница Србија иде у сусрет новинама за љекарску и сестринску струку, те се нада да ће тако остати.

Медицинар здравствене његе Вука Попић захвалила је менаџменту Болнице „Србија“ који је препознао потребу за континуираном едукацијом медицинских сестара, а посебно што су у посљедњем периоду добили велики број младих сестара којима ће ова едукација значајно помоћи у даљем раду.