Божићни турнир у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“ биће одржан од 27. децембра ове до 13. јануара 2023. године у новој спортској дворани на тргу „Србија“ у Источном Новом Сарајеву, најавио је предсједник организационог одбора овог турнира Јован Катић.

Он је новинарима у Источном Новом Сарајеву рекао да ће наградни фонд турнира бити 15.500 КМ, као и да се очекује учешће екипа из Републике Српске и региона.

„За прво мјесто предвиђено је 12.000 КМ, за друго 2.000 КМ, за треће 1.000 КМ и за четврто 500 КМ. Сигурно је да нас и наградни фонд подиже на љествици као један од озбиљнијих турнира у региону“, навео је Катић.

Он је рекао да ће се божићни турнир у футсалу у Источном Новом Сарајеву наћи и на званичном календару Фудбалског савеза Републике Српске, те да је максималан број екипа које ће моћи учествовати на турниру 32.

Директор турнира Мирко Чампара истакао је да ће организациони одбор учесницима обезбиједити квалитетну организацију, на врхунском нивоу.

„Играчи који долазе овдје биће безбједни, имаће квалитетно суђење и организацију, а већ има људи који се распитују и који хоће да направе екипе. Потрудићемо се да то буде на високом нивоу и да дође што више екипа из региона“, нагласио је Чампара.

Божићни турнир у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“ биће организован у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.