Одбојкашице соколачког „Гласинца“ у суботу су рутински савладале екипу „Маглић“ из Фоче са 3:0 у оквиру деветог кола Прве лиге Републике Српске, чиме су прекинуле низ од три узастопна пораза. Резултат по сетовима био је 25:23, 25:15 и 25:18. Гошће из Фоче пружиле су озбиљан отпор само током првог сета.

Према ријечима тренера Одбојкашког клуба „Гласинац“ Марка Обреновића, „Маглић“ је екипа која је била дио премијерлигашког такмичења а током овог меча борба је вођена око позиције на средини табеле.

  • Од младих играчица стварамо окосницу за наредне сезоне и овај резултат је више него добар. Остала су још два кола до краја полусезоне. Наредни викенд смо слободни, неће бити утакмица јер се игра Куп Републике Српске, а након тога смо поново домаћини и то екипи „Леотар“ из Требиња, док ћемо завршни меч у првом дијелу такмичења играти у Бијељини са екипом „Радник“ – најавио је Обреновић.

Обреновић је задовољан успјехом који су оствариле младе играчице, међутим не крије да сматра да је тај резултат могао бити већи. Одигране су четири утакмице у којима су Сокочанке поражене са 3:2 и нијансе су могле пресудити у њихову корист.

Он је додао да је константно присутан проблем око недостатка играча, те је тако током посљедњих неколико кола „Гласинац“ остао без неколико одбојкашица. Неке су прешле у друге клубове, неке отишле на студије, неке од њих имају повреде, док су неке престале да играју.

  • Управо из тих разлога укључили смо дјевојчице из пионирског погона са којима тренира Радмила Марковић. Тако да су и младе наде добиле шансу да се искажу на терену прволигашког такмичења. Оне сигурно неће моћи да изнесу главнину утакмица али су ту са нама, тренирају. Тек од идуће године очекујем од њих да се стабилизују и буду носиоци игре, као и ове њихове старије играчице – навео је Обреновић и додао да се у тиму налазе само двије искусне играчице, капитен Дијана Ашоња која је 2001. и Нина Батинић  1999. годиште, док су остале кадети и јуниори.

На табели, ОК „Гласинац“ заузима седму позицију са дванаест поена, колико има и шестопласирана „Црвена Звијезда“ из Обудовца.