Боксери соколачког Гласинца учествовали су на Међународном турниру који је протеклог викенда одржан у Сарајеву. Ово је била прилика да снаге одмјере међу такмичарима који су дошли из једанаест земаља. Млади боксер Гласинца, Рајко Томовић окитио се златном медаљом побиједивши представника Шведске у полуфиналу, а грчког боксера у финалу. Према ријечима тренера Предрага Бартуле, радује га чињеница да је остварен континуитет постизања добрих резултата.

  • У протекла три мјесеца остварили смо побједе против пет репрезентативаца и првака пет различитих земаља. То је потврда наше преданости овом спорту. На турниру је учествовао пет боксера из Републике Српске, три из Бања Луке, један из Невесиња и наш представник. Част је поново бити на трону, казао је Бартула.

Он истиче да је значајан успјех остварила и Марија Амовић, која је имала тешку противницу у финалу. Ипак, како каже, и сребрна медаља одличан је резултат за ову младу и перспективну такмичарку.

 

Наредног викенда БК Гласинац учествује на турниру у Мостару , гдје ће се такмичити са боксерима из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.