Скупштина Удружења новинара Републике Српске (УНРС), на којој ће бити представљени резултати досадашњег рада и изабрано руководство које ће удружење водити у наредном мандату, одржаће се сутра у 13 часова Вијећници Банског Двора у Бањалуци.

Како наводе из УНРС, право гласа и учешћа на скупштини имају сви новинари уписани у регистар удружења, односно они који присуствовањем скупштини на тај дан приступе Удружењу.

„Позивамо све новинаре из Републике Српске, да присуствују Скупштини УНРС и узму учешћа у њеном раду, јер само повезаност, међусобно уважавање и подршка, могу поставити темељ за боље услове живота и рада новинара у Српској“, наводи се у саопштењу УНРС.

Истичу да је обнова рада овог удружење била неопходна, због специфичних медијских и политичких услова, односно заштите и унапређења положаја новинара Републике Српске који у њима живе и раде, преносе Независне.

„У најкраћем – сматрамо да ако постоји Република Српска, да мора постојати и Удружење новинара Републике Српске. УНРС је основано 1996. године, али је као и Република Српска прошло кроз тешка времена. Нажалост, неколико пута је прекидало свој рад, а посљедња реактивација рада УНРС, десила се 2019. године“, додали су из овог удружења.