На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично мокри, док уз ријеке и у котлинама јутарња магла смањује видљивост, посебно у долинама Саве и Босне.

Угаженог снијега на коловозу има на путном правцу Гламоч – Млиништа.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне земље или камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице због радова на дионици Клашнице један – Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Због реконструкције раскрснице измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Соколац – Подроманија, на локалитету укрштања са Улицом цара Лазара на Сокоцу.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац – Котор Варош, на путу Челинац – Укрина због изградње разводне мреже водовода, те на регионалној дионици Језеро – Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, те на правцу Приједор три – ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница са Србијом забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ у току су санациони радови на дионици магистралног пута Сарајево – Вогошћа у улици Алипашина.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима, од 22.00 до 6. часова, саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије због радова саобраћа се и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралним путевима Јајце – Црна Ријека /Орловац/ и Добој – Маглај /Пољице-Маглај/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.