Црни пантер снимљен је у Врбасу, гдје је пронађено раскомадано тијело пса за којег се претпоставља да је био жртва ове дивље животиње, саопштено је из локалног еколошког покрета.

Пантер је снимљен на шеталишту „Шлајз“ поред Великог бачког канала у Врбасу, на 20 метара од ресторана риболовачког удружења и на 50 метара од првих кућа у Врбасу, у насељу Мађаршор.

Ненад Тешић из Еколошког покрета „Покрет за све нас“ у Врбасу рекао је за „Новости“ да су полицајци и ловци на терену.

  • Потребно је да се звер даноноћно прати, а ловачко друштво, које је опремљено термокамерама, може да је лоцира и ноћу. Ловци могу да је успавају стрелицама и да после тога буде смештена у зоолошки врт – рекао је Тешић.

Према његовим ријечима, досадашње кретање пантера, који је прво уочен у Апатину, показује да дивља животиња из Војводине иде према централној Србији.

„Они који не схватају озбиљност ситуације, говоре да је пантер безопасан и да напада само кад је сатеран у ћошак. Сама чињеница да је он практично међу људима, упућује на то да је у опасности и да ће се бранити, због чега треба бити опрезан“, упозорио је Тешић.

Он истиче да пантер, без обзира на своју мачију спретност, може бити плијен дивљих свиња, „које су агресивне и крвнички нападају“.

Пантер је претходног дана наводно виђен у атару села Фекетић, у општини Мали Иђош, гдје су за њим трагали ловци.

Јавно предузеће „Војводинашуме“ објавило је 10. новембра упозорење о појави црног пантера на територији општине Апатин.