Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим или влажним коловозима, због ниске јутарње температуре поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја, а магла смањује видљивост у долинама Босне и Саве, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магле има и на путним правцима Сарајево-Тузла-Орашје, Витез-Травник, Доњи Вакуф-Бугојно и Нови Травник-Бугојно.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака–Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, подручје града Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

На путном правцу Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се радови изводе на путним правцима Сарајево-Вогошћа, Добој-Маглај, Јајце-Црна Ријека, на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ и на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Због извођења радова на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ долази до обуставе саобраћаја у терминима од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.