ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 0 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 2 ͦC

Влажност ваздуха: 89 %

Вјетар: тихо без вјетра.

Ваздушни притисак: 914 мbar

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац:

-Једна интервенција ноћас у времену од 01,45-02,35 часова у мјесту Казани на гашењу (сушаре за месо). Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом, угашено.

Источно Ново Сарајево:

-Једна интервенција на гашењу контејнера јуче у времену од 15,20-16,00 часова у ул. Спасовданској.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: уредно снабдијевање струјом.

Ново Горажде, Чајниче:

За данас, 28.11.2022. године, планирани су радови на 10 kV воду Копачи-Устипрача, и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 13,00 часова потрошачима у насељима: Влаховићи и Требешко Брдо на подручју општине Ново Горажде и насељима: Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина и Батово на подручју општине Чајниче.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос у РС одвија по претежно влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја.У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

-Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног пута МI-115 дионица Соколац-Подроманија, измјењен је режим у одвијању саобраћаја. (до 31.12.2022.)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015).

-На ГП у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 32 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 11 пријема,

ДЗ ФОЧA: 24 прегледа, 3 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Није било порода