У соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање завршен је упис у тромјесечни програм припреме дјеце за школу. Вршилац дужности директора ове установе Мирјана Субашић  објаснила је да је реализација предшколског програма у години пред полазак у школу планирана од 01. марта до 31. маја 2023. године.

  • За програм је пријављено 32 дјеце која до сада нису била обухваћена ниједним видом предшколског васпитања и образовања. Дјеца ће у оквиру једне групе похађати трочасовни припремни програм у просторијама наше Установе, рекла је Субашићева и додала да 30 малишана већ похађа редовну предшколску групу у вртићу.

Установа за предшколско васпитање и образовање „Соколац“ у децембру обиљежава и Никољданске свечаности у оквиру којих је предвиђено више активности,

  • У плану је више активности, обиљежавање крсне славе наше Установе, Никољданска приредба, празничне радионице и базар. Планирана је и посјета Машиног позоришта из Београда које би требало да изведе представу „Маша и Медо чекају Дједа Мраза“, те први пиџама парти који би требао бити одржан пред Нову годину. Велики број активности је пред нама и надамо се да ћемо их успјети реализовати с обзиром да је одређен број дјеце одсутан због више актуелних вируса, казала је Субашићева.

У Јавној установи за предшколско васпитање о образовање тренутно борави 189 дјеце, распоређених у осам васпитно-образовних група.