Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов најавио је да ће у недјељу, 18. децембра, у Саборној цркви посвећеној Светој Тројици у Пакрацу подијелити никољданске пакетиће за око 150 српске дјеце Западне Славоније и Епархије пакрачко-славонске.

Арлов је додао да ће након вечерње литургије уочи Светог Николе у Саборном храму у Пакрацу, заједно са Његовим преосвештенством епископом пакрачко-славонским Јованом и замјеником жупана пожешко-славонског из реда српског народа Николом Ивановићем подијелити никољданске пакетиће српској дјецу, који су поклон њихових вршњака из основних и средњих школа Републике Српске.

  • Акцију коју водимо уз подршку Министарства просвјете и културе од половине септембра до 31. децембра, продужена је до 31. јануара, а до сада ју је подржало 55 основних и средњих школа Републике Српске. Средства ћемо усмјерити на опремање Дневног центра `Подржи ме – 9. јануар` у Косовској Митровици, који је намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, навео је Арлов.

Он је рекао да ће крајем децембра или почетком јануара подијелити око 1.000 пакетића српској дјеци на Косову и Метохији.

Арлов је напоменуо да ће нареднегодине у јуну у 11. пројекту „Спасимо дјецу Косова и Метохије и Српске“ доћи на једнодневни излет око 50 српске дјеце из Западне Славоније који ће бити гости Одбора и Удружења Славонаца из Бањалуке, у договору са предсједником тог удружења Крстом Жарковићем.

  • Одбор је све пројекте посветио и усмјерио српској дјеци на Косову и Метохији и Хрватској, дјеци и са потешкоћама у развоју и радићемо тако у будућности, навео је Арлов, захваљујући свима који учествују у хуманитарној акцији коју води Одбор.

Пакетићи у Пакрацу ће бити подијељени у недјељу у 18.00 часова.