Ломљењем славског колача и освећењем жита, данас је у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац обиљежена крсна слава Свети Николај Чудотворац – Никољдан.

Протојереј ставрофор Мирослав Вујичић пожелио је малишанима и запосленим у овој установи срећну славу.

  • Нека вас Свети Никола заштити, да вам снаге, благослова и напретка, да дуго година с овом дивном дјечицом радите и да вас господ помаже. Христос је и рекао да су дјеца највеће благо: „Пустите дјецу, нек долазе к мени, јер таквих је Царство небеско“. Дјеца су чиста, неискварена и невина, чистога срца славе Бога.  Да будете живи и здрави и да дуго година славите Светог Николу, који дарује и награђује, па ће како вас, тако и дјечицу обрадовати и наградити својим светим благословом и молитвама пред Свевишњим Богом, поручио је Вујичић.

Вршилац дужности директора Установе Мирјана Субашић казала је да поводом Никољдана организују више активности, те да је ово један од најсвечанијих празника који обиљежавају.

  • Ломљењу славског колача као и славском ручку присуствовала су сва дјеца наше установе која су увеличала овај дан. Претходних дана реализовали смо бројне активности, између осталих креативну радионицу у оквиру које су дјеца са родитељима украшавала никољданске чизмице које ће их на Никољдан дочекати пуне слаткиша.  У четвртак 21. децембра организујемо традиционалну Никољданску приредбу, на којој ће се полазници наше установе представити пригодним програмом који су вриједно припремали са својим васпитачима, казала је Субашићева и додала да ће ово претпразнично вријеме обиљежити и новогодишња представа и базар.

Традиционална Никољданска приредба Установе за предшколско васпитање и образовање биће одржана у четвртак у 18 часова у Парохијском дому храма Светог пророка Илије.