Поводом тридесетогодишњице оснивања Атлетског савеза Републике Српске, у суботу, 17. децембра у Источном Сарајеву одржана је редовна Скупштина Савеза. Након сједнице одржано је Атлетско вече, гдје су истакнути постигнути резултати и уручена признања најбољим атлетичаркама и атлетичарима у свим категоријама, од цицибана до сениора. Признања су такође додијељена тренерима и спортским радницима.

Према ријечима тренера АК „ Гласинац“, Неђа Ђуровића, међу награђенима нашли су се и атлетичари соколачког клуба Бакмаз Алкекса, Мемедовић Марко и Лучић Сара, а клуб је заузео  друго мјесто међу 26 клубова у Атлетском савезу Републике Српске, иза бањалучког Борца, а испред требињског Леотара.

  • У оквиру Атлетске вечери одржана је Академија поводом обиљежавања 30 година од оснивања Атлетског савеза Републике Српске, гдје су истакнути резултати атлетичара и клубова у протеклом периоду. Као и до сад Соколац је имао своје представнике. Иза нас је још једна успјешна сезона, а у наредном периоду нас очекују припреме и дворанска такмичења, казао је Ђуровић.

Академији су присуствовали и представници из  АК ,,Гласинац“ у органима Савеза: Милан Цуровић – члан УО, Горана Цвијетић – селектор женске репрезентације, Неђо Ђуровић – предсједник такмичарске комисије и Миливоје Јанковић – предсједник Скупштине Атлетског савеза Републике Српске. Јанковић је овом приликом награђен плакетом за изузетан допринос у развоју атлетике Републике Српске.