Дјеца Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац синоћ су за своје родитеље и госте у Парохијском дому цркве Светог пророка Илије одржали традиционалну Никољданску приредбу поводом своје крсне славе Светог Чудотворца Николаја.

Према ријечима вршиоца дужности директора Установе Мирјане Субашић, сваке године у духу традиције дјеца вртића вриједно са својим васпитачицама припремају програм.

  • У складу са нашим обичајима прослављамо крсну славу вртића. У оквиру програма представиле су се три вртићке групе, двије средње и једна старија, које су игром и пјесмом показале све оно што су спремале протеклих дана – истакла је Субашићева.

Како је истакла васпитачица Јована Булајић дјеца су показала да његују своју традицију и вриједност обичаја.

  • У протеклом периоду вриједно смо радили са нашом дјечицом, вечерас смо пјевали традиционалне никољданске пјесмице, припремили смо за публику шаљиве игроказе и скечеве, а највећа радост за дјецу била је што су носили народну ношњу, те им је то представило велико задовољство.

Гости приредбе били су чланови соколачког Културно-умјетничког друштва „Романијска Луча“, који су игром и пјесмом увеличали  дружење малишана.