Поводом 26 година постојања, Одбојкашки клуб „Гласинац“ синоћ је пригодним дружењем обиљежио годишњицу од оснивања, окупивши велики број садашњих и бивших одбојкашица.

Била је то прилика да се дјевојке подсјете на многе заједничке тренутке проведене у клубу, а првенствено оне са терена када су показивале да су прави борци и да је „Гласинац“ веома квалитетна екипа.

Организатори овог окупљања били су Марко Обреновић и Радмила Марковић који тренирају старије и млађе селекције одбојкашица.

Обреновић не крије да је поносан на одбојкашице, те из године у годину истиче да оне нису само тимски играчи, него да клуб доживљавају као своју породицу.

  • Дјевојке су у тиму провеле најљепше године младости и створена су пријатељства за читав живот. Радујем се сваке године нашем заједничком сусрету и надам се да ће тренутне генерације, али и оне које ће доћи препознати значај његовања овог традиционалног окупљања – поручио је он.

Бивша играчица, која је некад била капитен у ОК „Гласинац“ Сњежана Вишњић, нагласила је да се прослави одазвало око четрдесет одбојкашица, те да се сваке године потруде окупити у што већем броју иако их већина више не живи у Сокоцу.

Вишњићева је упоредила садашња такмичења, са онима када је она била активна одбојкашица:

  • Као у свему, и у спорту је дошло до промјена, све је другачије у односу када смо ми започињали. Ми чак нисмо имали дворану, док сада играчице имају доста повољније услове за тренинге, али ипак је све мање интересовања не само за одбојку, него спорт генерално. Искрено очекујем да ће се у наредном периоду ОК „Гласинац“ вратити на старе стазе када смо се борили за титулу. Сада је клуб на средини табеле Прве лиге Републике Српске, али мислим да могу постићи много бољи резултат – закључила је Вишњићева.

Одбојкашки клуб „Гласинац“ основан је у Сокоцу 17. децембра 1996. године. До сада је изњедрио бројне таленте који су каријеру наставили у клубовима других земаља.