За прославу Нове 2023. године на подручју општине Соколац није било организованог дочека на отвореном, па су наши суграђани славили у кругу породице и угоститељским објектима. Тачно у поноћ, у парку испред Општинске управе Соколац приређен је ватромет.

Са најискренијим и најљепшим жељама, славило се у соколачким угоститељским објектима уз веселу атмосферу и одличну гастрономску понуду до раних јутарњих часова.

У хотелу „Златни бор“, Нову годину је по други пут дочекао бивши министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић из Добоја.

  • На основу мог претходног искуства, позвао сам пријатеље да и ову Нову годину заједно прославимо у Сокоцу, а према њиховим реакцијама сигурно је да нису погријешили. Сам садржај који смо имали у граду али и генерално у хотелу је одличан и имали смо све могуће услове да дочек буде незабораван. Храна је традиционална, високог квалитета, као и услуга. Такође, у дневним варијантама имали смо прилику да прошетамо и обиђемо неке занимљиве дестинације које пружа Соколац и Романијски плато. У Новој години желим свима пуно здравља и наравно сваког другог пословног успјеха. Оно што је најбитније да сваку наредну годину будемо сретни, да нас здравље служи и да имамо љубави. У Соколац се радо поново враћам, а могуће је да ће то бити већ за 8. март – најавио је Петричевић.

Да је Соколац привлачна туристичка дестинација, потврдила је и Тина из Словеније која се одлучила да Нову годину дочека управо у нашој општини.

  • Долазим из Љубљане и овдје сам у хотелу „Златни бор“ већ три дана уз сјајан провод и супер друштво. Први пут сам у Сокоцу и дошла сам на наговор пријатеља који су боравили у овом дивном мјесту. Обишли смо Црвене стијене и Ловачки дом на Романији и утисци су феноменални, враћамо се поново првом приликом. У Новој години желим да сви будемо здрави, весели и пуни љубави – поручила је она.

Питали смо случајне пролазнике на улицама Сокоца, како су дочекали Нову 2023. годину и које су њихове жеље:

  • Нову годину сам прославила са својим најближим у кућној атмосфери. Гледали смо забавни програм, припремали свечану вечеру и правили новогодишње кексиће. Од Нове године очекујем пуно среће и здравља и успјеха – казала је тринаестогодишња Емилија.
  • Прославио сам породично Нову годину. Очекујем велике промјене у 2023. години, посебно у економском смислу – навео је наш суграђанин Грујо.
  • Као и свака просјечна српска породица, Нову годину сам дочекао код куће са супругом. Очекујем да ће у овој години бити боље и надам се да ће ова несташица која влада у свијету нас заобићи. Поред здравља, битан нам је и мир – нагласио је Марко.

Нашим суграђанима, који су жељели остати анонимни жеље су приближно исте. Сви очекују да ће 2023. бити година пуна здравља, среће, успјеха, новца, али и мира.