У организацији предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића, јуче је у Хотелу „Златни бор“ одржан божићни донаторски ручак ком су присуствовали бројни званичници и привредници са подручја наше општине.

 

Према Марјановићевим ријечима, прикупљена средства биће усмјерена Дому Здравља „Доктор Љубомир Ћеранић“ за санацију просторија за постављање новог рендген апарата.

  • На самом ручку су прикупљена значајна средства за опремање рендген собе у Дому здравља. Сматрам да је то приоритет и да ћемо нашим суграђанима омогућити бољу здравствену услугу овдје у Сокоцу, да не морају ићи у друга мјеста и излагати се додатним трошковима. Задовољство ми је што је овакав догађај организован у Сокоцу и што сам био дио те приче. Желим да се захвалим свима који су одазвали. Прикупили смо значајна средства и већ од понедјељка крећемо са извођењем радова и адаптацијом самих просторија у којима ће бити инсталиран рендген апарат. Надам се да ће овакав вид окупљања и донација наставити да се организује и у наредном периоду и да ће постати традиција како би помагали установе и организације којима је помоћ потребна, казао је Марјановић и посебно захвалио градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу који је издвојио вријеме и дошао у Соколац овим поводом.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ докторица Адријана Станар захвалила је предсједнику Скупштине на овој донацији али и свима који су узели учешће у донаторској акцији и препознали потребе ове здравствене установе.

  • Ријеч је о инсталацији дигиталног мобилног рендген апарата које је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске донирало нашем Дому здравља кроз ковид програм. Вриједност апарата је око 115 хиљада конвертибилних марака. Просторија гдје треба да буде инсталиран овај апарат је у јако лошем стању због оштећења која су настала након поплаве. Како би апарат ставили у функцију потребно је ући у комплетан процес  санације поменутих просторија, казала је Станар и додала да се нада да ће овакви скупови постати традиционални и да ће и у наредним годинама помоћи осталим установама на подручју наше општине.

Божићном донаторском ручку између осталих су присуствовали градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић који је поред донације за рендген собу, обезбиједио и униформе за медицинско особље и возаче соколачке Хитне помоћи, те посланик у Народној Скупштини Републике Српске Страхиња Башевић који је дио своје посланичке накнаде донирао овој здравственој установи како би грађанима Сокоца омогућили боље услове лијечења а запосленим у Дому здравља олакшали рад.