Један од главних разлога зашто сам једва чекао да се вратим у Аустралију је мој учинак овде. Заиста волим да играм у Род Лејвер арени, изјавио је данас најбољи српски тенисер Новак Ђоковић на конференцији за медије пред почетак турнира.

Након што је прескочио једну годину на аустралијском гренд слему, Ђоковић, који је четврти носилац, почеће турнир против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене.

Ђоковић се осврнуо на гренд слем титуле које је освојио у каријери.

-Зато играм и даље тенис професионално, јер желим да будем најбољи. Хоћу да освајам највеће турнире на свету. Нема тајне по том питању. Не постоји ништа веће од овога. Имаш четири Гренд слема који су историјски највећи догађаји у овом спорту – изјавио је Ђоковић.

Додао је да му се свиђа какве су му шансе на турниру.

-Тренирам јако као и свако ко је овде. Има много младих који су веома гладни и који хоће победу. Хоће да ти скину скалп на великом терену. Знам то. Искуство јер сам већ био у овом ми помаже јер тада имам прави приступ да радим ствари на прави начин јер знам да када сам спреман играм најбоље и на овом терену имам сјајне шансе против свакога- закључио је Ђоковић