Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је са предсједником Скупштине града Бранком Короманом угостио колеге и пријатеље Страхињу Башевића и Дамјана Шкипину, посланике СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске са подручја нашег града, односно Сарајевско-романијске регије.

„Као људе који су добили велику подршку наших суграђана на протеклим изборима упознао сам их о плановина Градске управе Источно Сарајево до 2029. године, имајући у виду да ће у фебруару бити усвојена Стратегија развоја града за период од 2023. До 2029. године.

Разговарали смо о приоритетним инфраструктурним пројектима које намјеравамо да реализујемо у наредном периоду на подручју града, попут изградње гондоле до Јахорине, тунела од Источног Новог Сарајева до Пала, главној саобраћајници кроз Соколац, као и аутобуској станици у овој општини, те изградњи треће траке преко Романије и подизању нивоа безбједности на путевима који повезују наше општине.

Такође, разговарали смо о пројектима из области културе памћења, те редовној директној подршци из градског буџета спорту, привреди и пољопривреди, култури, организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата и генерално невладином сектору, санацији депонија, заштити животне средине, проглашењу Парка природе „Требевић“ и бројним другим планираним пројектима.

Све су ово активности за које нам треба шира подршка, а Дамјан и Страхиња су људи који су као народни посланици у позицији да нам помогну у њиховој реализацији.

Сигуран сам да ће заједно са нама заступати и став да је стратешки интерес града Источно Сарајево да буде посебно позициониран у републичком буџету, од чега у доброј мјери зависи да ли ће сви ови пројекти бити реализовани на задовољство наших суграђана.

Град Источно Сарајево је мјесто које окупља цијелу ову регију, имамо стратешки значај који је препознат и у Влади Републике Српске, а на нама је да то у наредном периоду заједно искористимо на најбољи могући начин“ – наведено је на званичној фејсбук страници градоначелника Ћосића.