Јуче је у својству народног посланика Страхиња Башевић, заједно са колегом Дамјаном Шкипином, био у посјети Градској управи Источно Сарајево.

„Захваљујем се свом великом пријатељу господину Ћосићу на веома угодном гостопримству и корисном разговору. Обзиром да ће у фебруару бити усвојена Стратегија развоја града за период 2023-2029, данас смо имали прилику да се упознамо са плановима Градске управе Источно Сарајево до 2029.године.

Прије свега разговарали смо о приоритетним инфраструктурним пројектима које Градска управа намјерава да реализује у наредном периоду на подручју града, међу којима се издваја: изградња и реконструкција главне саобраћајнице кроз Соколац (улица Цара Лазара са помоћним улицама), рјешавање проблема Аутобуске станице у нашој општини, изградња треће траке преко Романије, те освјетљавање датог путног правца.

Град Источно Сарајево последњих година биљежи значајан напредак у разним сегментима развоја, те је овакав тип разговора и састанака од веома великог значаја. Свјестан сам чињенице да је подршка са свих нивоа потребна и веома важна, како би се Град и даље континуирано економски развијао.

Као народни посланик, дајем апсолутну подршку раду Градске управе Источно Сарајево, као и самом стратешком плану и сматрам да исти треба да буде високо позициониран у републичком буџету, у нади да ће сви ови пројекти бити реализовани на задовољство свих наших суграђана.

Као народни посланици са Сарајевско – романијске регије, за полазну станицу смо узели Градску управу Источно Сарајево, али смо истовремено ставили пред себе задатак и потребу, да у наредном периоду покренемо доста сличних активности, те су планиране посјете свим општинама Града Источно Сарајево, као и општинама Рогатица и Хан Пијесак, ради прављења концепта о заступању интереса свих општина наше регије и подршке пројектима који су започети и који тек треба да крену у тим општинама“ – наведено је на фејсбук страници народног посланика Страхиње Башевића.