ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 7 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 4 ͦC

Влажност ваздуха: 76%

Вјетар: југо-западни 4 m/s

Ваздушни притисак: 898 mbar

Количина падавина:  28 l/m²

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Рогатица: једна техничка интервенција јутрос у времену од 03,30-05,30 часова у дворишту породичне куће, гдје су исцрпили воду да не уђе у подрумске просторије.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Фоча: квар на 10 кВ далеководу Тјентиште, без напона 7 трафо станица.

Квар на далеководу Челебиће, без напона 2 трафо станице.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдјевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због излијевања ријеке Заломке  на магистралном  путу МИ 16.1 Невесиње-Гацко у мјестима  Риља и Фојница саобраћај је потпуно обустављен,за све категорије возила.

На осталим путевима у РС због кише  собраћај се  одвија по  мокрим и клизавим коловозима.У котлинама и уз ријечене токове,возаче упозоравамо на смењену видљивост због магле,а  повећана је и  опасност од одрона.На свим путним правцима савјетујемо опрезну вожњу, обавезно поштовање саобраћајне сигнализације и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.     

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:       14     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  50      пријема,

ДЗ ФОЧA:         21     преглед, 5 кућних посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода