Пријаве општина и градова у Републици Српској за учешће у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ за ову годину трају до 15. фебруара, а до сада се пријавило шест локалних заједница, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов.

Да угосте дјецу са Косова и Метохије у оквиру 11. пројекта пријавили су се Градишка, Бијељина, Приједор, Бањалука, Петрово и Теслић.

Арлов је напоменуо да ће ове године у пројекту планираном за крај јуна или послије завршетка школске године бити обухваћено и око 40 српске дјеце из западне Славоније у Хрватској у сарадњи са Епархијом пакрачко-славонском.

Он је истакао да овај пројекат траје од 2012. године и да је до сада у 37 градова и општина Републике Српске боравило 6.000 дјеце са цијелог Косова и Метохије у пратњи више од 550 наставника.

Арлов је подсјетио и да Одбор уз многе хумане акције за Косово и Метохију ради паралелно стипендирање петоро српске дјеце, пружа помоћ социјално угроженим породицама, те дуги низ година поклања велики број пакетића за зимске празнике.