У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно уз умјерене до јаке падавине и постепено захлађење.

На планинама ће почети снијег уз формирање сњежног покривача, а сусњежица и снијег ће падати и понегдје у нижим предјелима на сјеверозападу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће слабити у већини предјела до средине дана.

Послије подне биће облачно уз слабе падавине – на југу и југоистоку киша, на западу понегдје слаб снијег, а у осталим предјелима ће бити претежно суво.

До вечери ће бити облачно и суво у већини прједела.

У првом дијелу дана дуваће на југу и југоистоку јак вјетар јужних смјерова, у осталим предјелима слаб до умјерен западни и сјеверозападни. Поподне ће ветар слабити у већини предјела.

Дневна температура ваздуха биће од нула на западу до девет на истоку, на југу до 12, а у вишим предјелима на западу од минус четири степена Целзијусова.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусова, Дрвар нула, Хан Пијесак и Чемерно два, Соколац три, Бањалука пет, Сарајево и Тузла шест, Бијељина, Сребреница, Добој и Зеница седам, Билећа девет, Мостар 10 и Неум 14 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише кише пало је на подручју Невесиња 51 литар по метру кубном, затим Гацку 50, Чемерно и Билећа 49, Рибник 38, Калиновик 36, Мркоњић Град 34, Требиње 29, Вишеград и Мраковица 28, Рудо 27, Приједор 26, Бањалука 24, Соколац и Градишка 22, Шипово и Србац 21, Кнежево 20, Хан Пијесак 19, Нови Град 15, Сребреница 13, а Добој, Зворник и Бијељина испод 10 литара кише по метру кубном.