У вишим предјелима Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија отежано и успорено због снијега и поледице, а на граничном прелазу Изачић забрањен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере усљед лоших временских услова у Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У нишим предјелима коловози су мокри, а поледица је могућа преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ снијега има на коловозу на путевима Изачић-Бихаћ-Рипач, Врточе-Босански Петровац-Ланиште-Кључ, Купрес-Шуица-Ливно, Гламоч-Млиниште, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Коло-Томиславград-Шуица и Ливно-Карлов Хан.

Од 9.00 до 12.00 часова због уклањања камења са коловоза доћи ће до двије краће обуставе саобраћаја на магистралном путу Житомислићи-Почитељ.

Спорије због радова саобраћа се у тунелу Скела на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф и Живинице-Ступари код мјеста Ђурђевик.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.