У Пјеновцу код Хан Пијеска сутра ће бити положени вијенци и откривена Спомен-плоча са именима 58 партизана погинулих 1942. године у овом мјесту, у Другој непријатељској офанзиви, рекао је Срни предсједник општинског СУБНОР-а Љубо Делић.

Делић је нагласио да ће овом чину који ће почети у 12.00 часова присуствовати представници организација из Београда, Аранђеловца, Љубљане, које његују традицију Народноослободилачке борбе у Другом свјетском рату, те представници амбасада из бивших југословенских република из којих су потицали борци погинули у Пјеновцу.

Он је нагласио де је током прошле године санирано раније постављено Спомен-обиљежје у Пјеновцу, те постављена и Спомен-плоча са именима погинулих партизана, уз подршку општине Хан Пијесак која је са СУБНОР-ом и организатор обиљежавања сјећања на битку у којој су припадници партизанских одреда претрпјели највеће губитке у Другој непријатељској офанзиви.

Ријеч је о борби у којој је погинуло 58 припадника Петог батаљона Прве пролетерске бригаде, Романијског и Бирчанског партизанског одреда, међу којима три народна хероја, Милан Илић – Чича Шумадијски, Драган Павловић Шиља и Славиша Вајнер Чича Романијски, у борбама са јединицама два њемачка пука потомогнутим домобранима.