Српска села Тишковац и Тичево на подручју Босанског Грахова одсјечена су од свијета због снијега који пада неколико дана, наводи Слађана Чеко, предсједник Општинског вијећа.

Чеко је рекла да је расположива механизација на терену, те додала да снијег у Босанском Грахову и даље пада.

“Села Тичево и Тишковац су завејана. Машине за чишћење снијега су на терену. Надамо се да ћемо ускоро успјети очистити снијег у заметеним селима”, каже Чеко.

Село Тишковац налази се на самој граници са Хрватском.

Снијег прави проблеме и на подручју Зворника гдје је отежан саобраћај на превојима Хан Поглед, Црни Врх и Каштељ код Шековића, саопштено је данас из предузећа “Зворникпутеви”.

На превоју Хан Поглед висина сњежног покривача износи до 20 центиметара, док на коловозу има мјестимично угаженог снијега и бљузгавице до два центиметра, без леда.

Проблема има и у Рудом гдје је ниво ријеке Лим у опадању, али је вода поткопала лијеву кулу моста за насеље Мрсово, који је сада неупотребљив за саобраћај, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

„Велика количина воде ријеке Лим у Рудом однијела је дио моста који је срушен“ рекао је Јовица Видаковић, замјеник начелника Општинског кризног штаба.

Становници могу користити алтернативне правце, а санацији моста, на којем је причињена већа материјална штета, приступиће се након смањења водостаја Лима, наводи се у саопштењу.

Због изузетно отежаних услова за саобраћај на путу Сарајево-Коњиц забрањено је кретање теретним возилима са приколицом и шлеперима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено да је забрана почела у 8.30 часова.

Због снијега који пада, саобраћај се јутрос на већини путева одвија успорено.