Srpska sela Tiškovac i Tičevo na području Bosanskog Grahova odsječena su od svijeta zbog snijega koji pada nekoliko dana, navodi Slađana Čeko, predsjednik Opštinskog vijeća.

Čeko je rekla da je raspoloživa mehanizacija na terenu, te dodala da snijeg u Bosanskom Grahovu i dalje pada.

“Sela Tičevo i Tiškovac su zavejana. Mašine za čišćenje snijega su na terenu. Nadamo se da ćemo uskoro uspjeti očistiti snijeg u zametenim selima”, kaže Čeko.

Selo Tiškovac nalazi se na samoj granici sa Hrvatskom.

Snijeg pravi probleme i na području Zvornika gdje je otežan saobraćaj na prevojima Han Pogled, Crni Vrh i Kaštelj kod Šekovića, saopšteno je danas iz preduzeća “Zvornikputevi”.

Na prevoju Han Pogled visina snježnog pokrivača iznosi do 20 centimetara, dok na kolovozu ima mjestimično ugaženog snijega i bljuzgavice do dva centimetra, bez leda.

Problema ima i u Rudom gdje je nivo rijeke Lim u opadanju, ali je voda potkopala lijevu kulu mosta za naselje Mrsovo, koji je sada neupotrebljiv za saobraćaj, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

„Velika količina vode rijeke Lim u Rudom odnijela je dio mosta koji je srušen“ rekao je Jovica Vidaković, zamjenik načelnika Opštinskog kriznog štaba.

Stanovnici mogu koristiti alternativne pravce, a sanaciji mosta, na kojem je pričinjena veća materijalna šteta, pristupiće se nakon smanjenja vodostaja Lima, navodi se u saopštenju.

Zbog izuzetno otežanih uslova za saobraćaj na putu Sarajevo-Konjic zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno da je zabrana počela u 8.30 časova.

Zbog snijega koji pada, saobraćaj se jutros na većini puteva odvija usporeno.