ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова:0 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:-1  ͦC

Влажност ваздуха: 93 %

Вјетар: јужни  m/s

Ваздушни притисак: 916 mbar

Падавине: 3 l/m2

Висина снијега:13  cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:    Нису интревенисале у протекла 24 часа.

Источно Ново Сарајево: једна интервенција на гашењу возила у ул. Јована Дучића јутрос у времену од 04,14-05,05 часова. Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом, причињена само већа материјална штета на возилу.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Уредно напајање електричном енергијом.

Кварови на електро мрежи, који су се догодили због јако лоших временских прилика у протеклих неколико дана, нису још санирани на општинама;

Рудо: квар на 10 кВ ,,Стргачина“, без напајања 3 трафо станице у  Мрсову.

Фоча: кварови  на 10 кВ далеководима: ,, Завајт“ ( 7 трафо станица), ,,Челебићи“ (комплет вод без напајања 18 трафо станица), ,, Слатина“ (3 трафо станице ),10 кВ далековод  ,,Козија Лука“ (13 трафо станица), ,,Насеље Миљевина“ (11 трафо станица),  10 кВ ,,Тјентиште“ из Бук Бијеле (29 трафо станица) далековод 10 кВ ,,Тјентиште“ из трафо станице 110 кВ Фоча ( 3 трафо станице), 10 кВ далековод ,,Насеље Буковица“ (1 трафо станица).

Калиновик: дио далековода Влаховље – Улог, без напајања  (1 трафо станица) Ковачићи.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине.

Коловози су мокри и клизави на већини путева у Републици Српској.Густа магла отежава саобраћај у котлинама,као и на ширем подручју Источног Сарајева и Кнежева.У вишим планинским предјелима и преко превоја,упозоравамо на угажен снијег и поледицу ,као и на учестале  одроне.На свим путним правцима савјетује се  максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу. Подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно, а због временских услова и неопходно.

На магистралном путу МI-111 дионица Добро Поље-Миљевина, доћи ће до измјене у режиму саобраћаја, за вријеме постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”. (од 23.01.-23.04.2023.)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/č.

– У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

  У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 13 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 67 пријема,

ДЗ ФОЧA:13 прегледа и 3 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак