Оливера Марјановић, директорица Основне школе „Алекса Шантић“ из Сечња, која је подигла прашину објавом да први пут, послије низа година, у тој школи неће бити вјерских обреда 27. јануара за Светог Саву, јер је она сада директор, за Курир објашњава зашто је тако одлучила.
– Први пут после низа година, у нашој школи неће бити верских обреда 27. јануара јер су добили мене за директора. Ако будем смењена због тога, ето корака напред за нашу лепу Србију – објава је Оливере Марјановић која је запалила мреже.

Марјановић за Курир каже да је прије девет мјесеци постала директорица школе, те је ово прва школска слава од када је на челу ове школе.

– Свештеник је тражио да дође у школу на Светог Саву, било је ту ранијих година и тамјана, и свете водице и свачега. Лепо сам му објаснила да по члану 11 Устава Србије морамо да одвојимо школу од цркве јер у школу могу да иду и католици, и муслимани и све вере, као и атесити. И зато у школи никога не смемо да приморавамо да присуствује туђим вериским обредима. Човек је све разумео, договор је да у 9 сати почне литургија у цркви на коју су позвани и ђаци и сви заполени из школе. А ми ћемо из школе послати и слаткише у цркву да могу да се послуже – каже за Курир Марјановић, која не жели да се објављује њена фотографију.

Она истиче и да ће школска слава Свети Сава бити прослављена у овој школи како и доликује.

– Програм почиње у 8 сати ујутру светосавском химном. Пошто немамо фискултурну салу у коју би могли сви да стану, већ две зграде, једну у којој млађи основци похађају и и другу у којој су старији, програм ће бити подељен у те две зграде јер не могу сва деца да стану у једну. И у тој где су млађи химна ће бити пуштена са разгласа, а у другој ће је хор певати. Имамо и изложбу ликовних радова на тему Светог Саве, ђаци ће извести позоришне кратке игроказе о животу и раду Светог Саве, као и рецитације. Затим следи литургија у цркви – објашњава Марјановић и додаје да школа има 110 ђака, а сам Сечањ нешто мање од 3.000 људи.