На путевима у западним крајевима јутрос се вози успорено због ледене кише, а поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Магла смањује видљивост на путу Гламоч-Млиништа, као и преко превоја Ростово на путу Бугојно-Нови Травник.

И даље је, због снијега и леда, на дионици Рисовац-Блидиње-Посушје на снази забрана кретања за теретна возила, док путничка возила саобраћају отежано.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелу Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Успорено због радова саобраћај се одвија на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.