ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова:-2 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:-2  ͦC

Влажност ваздуха: 88 %

Вјетар: тихо и без вјетра

Ваздушни притисак: 907 mbar

Падавине: l/m2

Висина снијега: 10  cm

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Уредно напајање електричном енегријом.

Фоча ,и даље  квар  на 10 кВ далеководу Челебићи, без напајања 6 трафо станица.  

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Због обилних падавина ових дана, на подручју општине Соколац повећана је замућеност воде коју прије употребе треба прокувавати, саопштавају из градског Водовода.
Из ЈП ВИК „ Врело Биоштица“ Соколац саопштавају да редовно прате стање замућености и хлорисања воде, тако да ће благовремено обавјештавати потрошаче о свим промјенама.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по мокрим или влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја. Возачима скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Саобраћај је у прекиду на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине.

На магистралном путу МI-111 дионица Добро Поље-Миљевина, доћи ће до измјене у режиму саобраћаја, за вријеме постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”. (од 23.01.-23.04.2023.)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/č.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.         

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 14 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:72 пријема,

ДЗ ФОЧA:21 преглед и  4 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак.