Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у разговору са амбасадором Француске у БиХ Кристин Тудик да је успостављање легитимне и функционалне власти на свим нивоима у БиХ од великог значаја за европски пут.

Додик је истакао важност унутрашњег дијалога свих политичких актера у БиХ о значајним питањима и пројектима од важности за све њене грађане, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

Они су разговарали у Бањалуци о актуелним политичким и економским приликама у Републици Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција, уз пуно уважавање и поштовање Устава и Дејтонског споразума.

Додик је истакао да од политичке стабилности зависе бројна инострана улагања, те подсјетио да је Српска показала пуни демократски капацитет и способност да у кратком року послије избора формира Владу и усвоји стратешке документе, што је предуслов за системско рјешавање економских и социјалних проблема.

Саговорници су оцијенили да постоји много области у којима Република Српска и Француска могу да сарађују, при чему је изражено уверење да ће се, у наредном периоду односи даље продубљивати и развијати с циљем доприноса привредном расту и развоју, повећању броја инвестиција, радних мјеста и бољем стандарду.