С Е Р В И С Н Е    И Н Ф О Р М А Ц И Ј Е

Датум: 29. јануар 2023. године

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Соколац, јутрос од 06,15 часова квар на комплет 10 кв далеководу,,Кањина“.

АУТО МОТО САВЕЗ: Мјестимично угаженог снијега на коловозу овога јутра има на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја, па возачима скрећемо пажњу на  опрезнију вожњу.У нижим предјелима   РС  коловози су претежно мокри и клизави. Због ниских  јутерњих  температура, упозоравамо на поледицу посебно у вишим предјелима као и  преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Cкрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због снијега отежано одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.                                                                                                                                 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 27   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 7 пријема,

ДЗ ФОЧA: 41   преглед и  3  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  Није било порођаја у протекла 24 часа.

КЦ ФОЧА: Није било порођаја у протекла 24 часа.