У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ већина путева је проходна, коловози су мјестимично влажни и клизави, а у вишим планинским предјелима и преко превоја треба посебно бити опрезан због поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Отежан је саобраћај на регионалном путу Улог-Кланци због сњежних сметова.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

За вријеме постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз одвијаће се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ магла смањује видљивост на подручју Кладња и Гламоча, као и на правцу Турбе-Доњи Вакуф преко Комара.

Учестали су одрони камења на коловоз посевно на правцима Мостар-Почитељ, Бугојно-Купрес, Јајце-Црна Ријека, Турбе-Карановац и Сарајево-Фоча.

Због радова је успорен саобраћај у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.