ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -9 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -13 ͦC

Влажност ваздуха: 78%

Вјетар: сјеверо-западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 925 mbar

Висина снијега: 22 цм

        

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Општина Хан Пијесак: квар на дијелу далековода ,,Горњи Залуковик“, без напајања 1 трафо станица Игриште 1.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдјевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: На путевима у РС вози се по сувом и мјестимично влажном коловозу, а због ниских јутарњих температура упозоравамо на поледицу, на путевима у вишим предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима. На дионицама у усјецима и поред камених косина упозоравамо на повећану опасност од одрона. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Непроходан регионални пут Улог-Кланци ,због намета .

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.  

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        19   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  39    пријема,

ДЗ ФОЧA:         42    прегледа  и 5  кућних посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.