Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић подијелио је  50 кацига и 20 паметних сатова дјеци узраста од шест до 18 година, у оквиру акције „Хиљаду кацига за нашу дјецу“.

„Видјевши успјех акције `Хиљаду скија за нашу дјецу` која још траје одлучио сам да комплетирам њихову скијашку опрему и акценат ставим на најбитнији дио, а то је кацига, ради њихове безбједности. Желим да уживају у љепоти овог спорта и здравом планинском ваздуху без бојазни да ће се повриједити“, рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је кацига дио опреме без којег се не излази на стазу.

Љевнаић је додао да ће се акцијом као што је „Хиљаду кацига за нашу дјецу“ подсвјесно пробудити и свијест код дјеце о опрезнијем понашању на стазама.

Он је нагласио да Олимпијски центар данас биљежи 45 дана скијања на Јахорини у току којих је на планини скијало више од 105.000 скијаша.

„До сада је остварено 49 одсто промета у односу на исти период претходне зимске сезоне. Тренутна висина сњежног покривача је 115 центиметара. Ски-стазе су сјајно уређене, а скијаши и бордери уживају у потпуном капацитету овог ски-центра. Све инсталације вертикалног транспорта су у погону, укључујући и два нова лифта, сидро `Прача` и лифт `Оштра Глава`“, навео је Љевнаић.

Он је најавио да љубитеље бордања ускоро очекује сјајна забава на Сноуборд парку на ски-стази Трново, крајем фебрауара планирано је такмичење „Ред бул хоум ран“, као и „Текволи“ турнир који представља комбинацију одбојке и стоног тениса.

Љевнаић је најавио да ће фебруар обиљежити и наступи у Олимпијском бару на врху планине регионалних звијезда Николе Роквића, Романе, Пеђе Јовановића, Адила, Николине Ковач, Небојше Војводића, као и „Ок бенда“ и „Амадеус бенда“.