На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по сувом и мјестимично влажном коловозу, поледице има у вишим предјелима, на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима, а јак вјетар у дува на југозападу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Возачима се савјетује да на магистралном путу Ливно-Шуица возе опрезно јер су учестали изласци дивљих коња на коловоз.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар-Столац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.