ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -21 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -21 ͦC

Влажност ваздуха: 87%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 925 mbar

Висина снијега: 20 цм

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Н.Сарајево, техничка интеревенција у улици Симе Милутиновића, отварање стана.

-Јуче од 13,25 до 14,10 часова интервенција на гашењу електро инсталације у породичној кући у улици Филипа Вишњића, угашено.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање елекричном енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Због изразито ниских температура, поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја. Возачима скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе. 

 

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        13     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  44      пријема,

ДЗ ФОЧA:         20      прегледа  и  4  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порођаја у протекла 24 часа

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.