Први хуманитарни Светосавски бал, у организацији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, одржан је на Палама, а прикупљена средства намијењена су за финансирање боравка дјеце са Косова и Метохије на Јахорини.

Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого изјавио је да је за све заслужан музичар Лука Новосел који је прије два мјесеца организовао хуманитарну акцију, захваљујући којој су дјеца са Косова и Метохије боравила на Палама и Јахорини.

„Дјецу сам упознао и схватио да живе јако лоше и да би им требало помоћи да дођу на Јахорину мало дуже. Један од таквих начина јесте да прикупимо средства и зато смо организовали Светосавски бал“, рекао је Ђого новинарима и додао да са овим желе да покажу да Пале имају озбиљну културу.

Ђого је истакао да ће дјецу довести без обзира колико средстава буде прикупљено.

Диригент Српско-пјевачког друштва „Слога“ из Сарајева Стефан Мојсиловић рекао је да се Светосавским балом наставља дивна традиција коју Срби Сарајева баштине више од 140 година и додао да је члановима овог друштва част што су вечерас на Палама.

Студент Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и учесник програма Маја Станишић изразила је наду да ће манифестација заживјети како би се и даље гајила српска културна баштина.

Члан Културно-умјетничког друштва „Младост“ са Пала Лука Новосел захвалио је декану Ђоги што су заједно реализовали Светосавски бал.

„Ово је начин да овом манифестацијом на подручју града Источно Сарајево докажемо да његујемо традицу коју нам је оставио Свети Сава. Увијек ћемо ићи његовим корацима“, рекао је Новосел.

Првом хуманитарном Светосавском балу на Палама присуствовали су представници јавног, културног и привредног живота са подручја Источног Сарајева.