ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -6 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -11 ͦC

Влажност ваздуха: 86%

Вјетар: сјеверо-западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 921 mbar

Висина снијега: 20 цм

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Н.Сарајево:

Једна интервенција јуче у времену од 16,39 -18,10 часова на гашењу димњака и дијела кровне конструкције у насељу Тилаве, ул.Вука Карађића. Угашено, а причињена је мања материјална штета.  

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом је уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија редовно. Због  ниских температура, поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја. Возачима скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.  Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        26    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   14     пријема,

ДЗ ФОЧA:          34    прегледа  и  3   кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак