ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Температура у 7 часова: -5  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 9  ͦC

Влажност ваздуха: 91 %

Вјетар: сјеверозападни  1 м/s

Ваздушни притисак:924 мbar

Висина снијега:17 cm

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно снабдијевање.

Општина Рудо: Данас, 14.02.2023. године због радова на 10 kV воду Стргачина, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Бјељевине, Зарбовина, Пазаље, Опутница, Хунковићи, Радожеље и Подаврело.

 ЈКП ВиК „Врело Биоштица“: Уредно водоснабдијевање.

АУТО МОТО САВЕЗ:  Саобраћај се у Републици Српској одвија несметано и сви путеви су проходни. Возачима скрећемо пажњу на могућност ситнијих одрона, због чега савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.                                                                              

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         9    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  63    пријема,

ДЗ ФОЧA:          7   прегледа  и  2   кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  Рођена једна дјевојчица и један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак.