ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -10 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -10 ͦC

Влажност ваздуха: 88%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 913 mbar

Висина снијега: 13 цм

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Општина Пале, једна интервенција на Јахорини синоћ од 18:45 до 19:15 часова на гашењу путничког возила.

 

ЕЛЕКТРОДИСТИБУЦИЈА:

Општина Соколац: Данас, 17.02.2023. године, због радова на 10 kV воду Унис, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09.00 до 12.00 часова потрошачима у насељима: Новосеоци, Ђедовци, Газије,  Озерковићи, Неправдићи.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдјевање топлотном енергијом.

  

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно. Због ниских јутарњих температура,  могући су наиласци на поледицу, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на повећану  опасност од одрона.

– Због радова у тунелу “Чељиговићи”, на магистралном путу МI-114 граница РС/ФБиХ Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. (до 28.02.2023).

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.    

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:       12  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  58  пријема,

ДЗ ФОЧA:         10   прегледа  и 2 кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак.

КЦ ФОЧА: Није било порођаја у протекла 24 часа.