На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози несметано, али се возачима савјтује да буду опрезни због магле која мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

У ФБиХ су учестали одрони на путним правцима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Велика Кладуша-Бужим, Груде-Посушје, Шићки Брод-Сребреник, Бугојно-Купрес.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Котор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Језеро, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.