У Зеници је током викенда одржано појединачно дворанско атлетско Првенство БиХ, а такмичари „Гласинца“ потврдили су одличан пласман.

Према ријечима тренера Неђа Ђуровића, Сара Лучић и Лука Кезуновић показали су одличну спремност након зимсклог периода, а овај пласман је увертира за такмичења која слиједе.

  • Сара Лучић је наступала у сениорској конкуренцији, а Лука Кезуновић као млађи јуниор и били су најуспјешнији такмичари на Првенству у својим категоријама. Сара је освојила четири медаље, двије златне и двије сребрне. Златна одличја је освојила у дисциплинама трка на 60 метара с препонама и скоку у даљ, док јој је сребро припало у дисциплинама скок у  вис и троскок, казао је Ђуровић.

Ђуровић је истатакао и успјех младог такмичара Луке Кезуновића који је на Првенству БиХ забиљежио сјајан резултат освојивши три медаље, двије златне и једну сребрну. Златне у дисциплинама скок у вис и у троскоку, а сребро у дисциплини трка на 60 метара с препонама.

  • Ово су одлични показатељи да су такмичари спремни за нову сезону која почиње од априла мјесеца, рекао је Ђуровић.

Наредно такмичење је већ идућег викенда у Сарајеву и Зеници, када ће млади атлетичари „Гласинца“, у категоријама цицибани, млађи и старији пионири имати прилику да се боре за медаље.